nedjelja, 6. ožujka 2011.

O nama

GLOBE grupa u školi broji desetak članova. U studenom 2009. godine upisali smo koordinate naše škole, te izabrali mjerne postaje na potoku i jezeru Javorici. U skladu s financijskim mogućnostima škole naša istraživanja se temelje na protokolima za temperaturu, ph vrijednost i prozirnost vode na potoku i jezeru. Od 13. studenog 2009. godine kontinuirano bilježimo promjene temperature, ph vrijednosti i prozirnost na potoku Javorici, a jedanput mjesečno na jezeru Javorici.



Uz mjerenja GLOBE grupa je uspostavila uspješnu suradnju s ostalim GLOBE školama u Slatini; Osnovnom školom Eugena Kumičića i Osnovnom školom Josipa Kozarca. Većina globovaca su i bivši učenici navedenih škola. Osim suradnje s školama, surađujemo i sa Hrvatskim vodama pri analizi jezera Javorice. Započeli smo suradnju sa Udrugom mladih Krik Slatina. Zajedničkim snagama želimo povećati svijest sugrađana o važnosti čistoće, očuvanja i urednosti našega grada i okolice provodeći akciju "Volontiramo zeleno".



Da je naša mala, ali složna grupa vrlo zaposlena potvrđuje i sudjelovanje na međužupanijskom natjecanju GLOBE škola Virovitičko-podravske, Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije u Daruvaru 31. ožujka 2010. godine gdje smo predstavili naš dosadašnji rad. Pri tome smo bili jedina srednja škola s prezentacijom na blogu, posebne čestitke Eduardu. Na orijentacijskom natjecanju u sklopu smotre GLOBE škola zauzeli smo treće mjesto. Čestitamo Roku, Barbari i Elizabeti. Na smotri smo predložili naš projekt usporedbe temperature i ph vrijednosti na potoku i jezeru.



Plakati, prezentacije i još puno toga predviđamo do kraja ove školske godine. Nismo sve nabrojali, a ako smo Vas zainteresirali dođite u našu školu i pogledajte što još radimo...

GLOBE učenici:
Rok Vujanović
Elizabeta Čmelak
Antonia Čučković
Eduard Oštarijaš
Sanjin Gumbarević
Ivona Đuzel
Barbara Klier
Lea Macinger
Lucija Butorac
Antonija Peršić
Ivan Fran Hodak

Voditelj:
Matija Gosler, prof

Nema komentara:

Objavi komentar